Jag på helhetskroppen är återförsäljare för MyHavtorn serien för hudvård. Ett märke som jag själv bara älskar.
Här nedanför kommer de komma info om Myhavtorn och produkterna hittar ni i menyn till vänster för både ansikte och kroppen, samt om du är intresserad och köpa. 

 


Välkommen till vår värld
MyHavtorn är ett svenskt varumärke inspirerat av kraften i vår natur. Vi tar med dig på en resa som tar sin början längs Nolåns bördiga dalgång i hjärtat av Västergötland. 

Här i den vattenrika dalgången växer sig träden starka och sega, detta är även hemmet för den sällsynta flodpärlmusslan liksom vårt havtornsplantage. Det är här vi hämtar inspiration och kraft för livets alla utmaningar.

Vi gör det med dalgångens kraft i ena handen och våra
fantastiska havtornsplantor 
i den andra.

Ekologisk hudvård MyHavtorn style!
För oss ska hudvård vara en ren njutning, både för kropp och själ. En ren njutning som tar sin början i vår fantastiska natur. Hudvårdsprodukterna från MyHavtorn tar sin början strax efter inlandsisen låg som ett tjockt täcke över vårt avlånga land. Det var då de första havtornsplantorna slog rot här i Sverige. 

I vår produktserie har vi letat efter det bästa från naturen. Den fantastiska havtornsoljan har vi blandat med en handplockad serie av andra naturliga oljor så som arganolja, avokadoolja och tistelolja. Ivåra produkter har vi även valt att exkludera både parabener, mineraloljor samt silikoner. Produkterna är speciellt anpassade för att skonsamt ta hand om din hud och är utvecklad tillsammans med ekologisk hudvårdsexpertis.

Hippophaë rhamnoides -Havtorn
Ända sedan istiden har havtornsbusken funnits på våra svenska marker. Havtorn har idag blivit känd för sitt höga innehåll av antioxidanter och de näringsrika oljorna Omega 3, 6, 7 & 9. Oljan återfuktar och verkar positivt för hudens återbildningsförmåga samt förmågan till självläkning. Havtornsoljans fantastiska egenskaper har sedan länge varit kända och kan innehålla upp emot 485mg karotenoider per 100g färskvikt. Vitamin C halten i ett litet Havtonrsbär motsvarar innehållet av Vitamin C innehållet i en hel apelsin, så visst är havtorn ett riktigt superbär. 

Olja från havtorn
Vår produktserie innehåller både den unika kärnoljan från havtrornsbärens kärnor. Det är en olja rik på Vitamin E, sterolar och de essentiella fettsyrorna Omega 3, 6 och 9. Oljan är torr och absorberas snabbt av huden. Förutom kärnolja innehåller våra produkter fruktolja från havtornsbären. Havtornfruktoljan är rik på karoten samt Omega 9. Fruktoljan har en härligt röd-orangefärg och passar mycket bra för känslig hud runt exempelvis ögonen.
 

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Vad innehåller bären?
Bären kan delas upp i råsaft, kärnor, skal och fruktkött. 
(Se illustration av havtornsbäret till höger)

Havtorn - Råsaft
Saften från havtorn är inte klar i sitt utseende utan påminner för ögat om apelsinsaft. Saftfärgen är gul till mörkröd beroende på sort och mognadsgrad. Överst i den pressade saften bildas fruktköttoljan och vax från skalen (havtornsolja) som består av 30 % mättade fettsyror och 60 % omättade fettsyror. Det mesta av pro-A-vitamininnehållet samt andra karotener finns i denna del av bäret och för havtorn de typiska aromämnen. I det översta skiktet återfinns även flavonoider, men också en halt av E vitamin och K vitamin. Det är denna del av oljan som används mest i naturmedicin och kosmetika.
I mittskiktet av den pressade saften från bäret finns fruktsaften med främst organiska syror och nästan hela C vitamininnehållet, som varierar mellan 100-450 mg/100g beroende på sort och mognad.
Längst ner i den pressade råsaften lägger sig fruktkött och fasta bestånds delar som gått i genom pressduken. Andelen saft och olja blir mellan 65 % -80 % av bär vikten.

Havtorn - Skal och fruktkött
Skal och fruktkött finns kvar när bären pressats (även kallat presskakan) som innehåller hälften av den nyttiga och värdefulla oljan, Oljan utvinns genom extraktion eller pressning. Här finns den för växtriket så sällsynta B12. Havtorn innehåller också: B1, B2, B3 (Niazin), B6, B9, pantotensyra, folsyra, och bioten. För exempelvis vegetarianer och kvinnor som använder p-piller är dessa ämnen extra viktiga.

Havtorn - Kärnan
Havtorn är en skenfrukt (andra frukter som ingår i denna kategori är bland andra äpple, päron, ananas, nypon samt jordgubbe), som innehåller ett frö per bär, fröet i förhållande till övriga bäret måste anses som relativt stort. Även i kärnorna finns olja, i denna olja finns 89 % av de omättade fettsyrorna även största delen av E vitaminet och K vitaminet. Halten av Pro-A-vitamin och karotener är lägre än i fruktköttoljan. Kärnoljan används till matolja, men även som del i kosmetiska produkter. 

Frågor och svar om MyHavtorn Hudvård

Vad är hudvård MyHavtorn style?
För oss ska hudvård vara en ren njutning, både för kropp och själ. En ren njutning som tar sin början i vår fantastiska natur. Hudvårdsprodukterna från MyHavtorn tar sin början strax efter inlandsisen låg som ett tjockt täcke över vårt avlånga land. Det var då de första havtornsplantorna slog rot här i Sverige. I produktserien MyHavtorn Ekologisk har vi letat efter det bästa från naturen. Den fantastiska havtornsoljan har vi blandat med en handplockad serie av andra naturliga oljor så som arganolja, avokadoolja och tistelolja. Vi även valt att exkludera både parabener, mineraloljor samt silikoner. Produkterna är speciellt anpassade för att skonsamt ta hand om din hud och är som sagt utvecklade tillsammans med ekologisk hudvårdsexpertis. 

Varför ekologisk hudvård?
Huden är vårt största organ och när man kommer till insikt med att ca 60 % av allt det som appliceras på vår hud går direkt in i kroppens system förstår man vikten av rena produkter. För oss innebär rena produkter att de är fria från parabener, mineraloljor och silikoner, att vi försöker hålla innehållsförteckningen så kort som möjligt för att underlätta förståelsen för konsumenten och inte krångla till det. Vi använder ekologiska råvaror på alla ställen där det är möjligt. I vissa produkter som exempelvis cremer som innehåller vatten behövs konserveringsmedel för att produkten inte skall mögla och bli dålig, vi har där valt milda konserveringsmedel som är godkänt av kontrollorganet ECOCERT och försöker använda så lite som bara möjligt. 

I vår ansiktsolja, ansiktsrengöring och ansiktsvatten finns inget konserveringsmedel alls. Ekologisk hudvård för oss innebär inte bara att några av råvarorna i produkten är ekologiska (exempelvis ekologisk havtornsolja) utan att hela produkten har en så ren och har en så naturlig prägel som bara möjligt. 

Varför är havtornsoljan bra för min hud?
Havtornsolja innehåller höga mängder av karotenoider, innehåller dessutom flera olika vitaminer och antioxidanter samt de nyttiga Omega 3 & 6, 7 & 9. Havtornsoljan är även rik på Vitamin E, Vitamin K och pro-A-vitamin. 

Var kommer er havtornsolja från?
Delar av vår havtornsolja kommer från vår havtornsodling i Bollebygd. Dock är odlingen fortfarande ung vilket innebär att skördarna är för små för att täcka hela vårt behov. Därför sammarbetar vi med ett antal olika havtornsproducenter. Mycket av den oljan kommer från vilda havtornsbuskar som växer fritt i naturen, men även från småskaliga odlingar. Bären är organiskt odlade utan bekämpningsmedel eller andra konstgjorda gödningsmedel.