Reiki Nivå 1 & 2
Reiki Grundutbildning & fortsättning

Läs Mer

Reiki Nivå 3
Art & Master

Läs Mer...

Vad är Reiki?

Reiki är en energimedicinsk metod som är flera tusen år gammal men hos oss i väst blev den känd för mindre än 100 år sedan. Reiki är godkänd för friskvård, omvårdnad och behandling samt att den är godkänd av WHO samt praktiseras på sjukhus i England, Skottland, Israel, Australien och på mer än 70 sjukhus i USA. I Norge ger man reiki till bland andra cancerpatienter vilket också är vanligt i USA. Det finns väl dokumenterad forskning på det.

Reiki healing är en holistisk behandlingsmetod, som syftar till att reducera stress och hjälpa kroppen till självläkning på alla 4 nivåer. Man ser kroppen som en helhet och därför behandlar man ofta hela kroppen, även om man har besvär som upplevs som begränsat till ett visst ställe. Reiki arbetar på flera plan samtidigt, dels genom den fysiska beröringen, som aktiverar "må-bra-hormoner" i kroppen som till exempel oxytocin. När man får en reiki behandling gör terapeuten en byscan som scannar av kroppen/läser av kroppen och där man upplever som obalans eller blockering lägger man händerna i olika positioner för att stärka universell livsenergin och aktivera den självläkande förmågan hos människan. Man aktiverar immunförsvaret och den självläkande kraften inifrån. Även om man inte tror på en övernaturlig kraft så fungerar de ändå och därför är bra att använda för stressreducering. Under total avslappning löses dessa kroppsminnen / spänningar upp, och undanträngda känslor kommer upp till ytan så man får en möjlighet att hantera dem. Klientens kraft kan riktas dit den behövs och inte till att behålla spänningar. Genom denna frigörelse av energi så ökar även kroppens förmåga att läka sig själv. Behandlingen utförs under ungefär en timme när man ligger påklädd på en behandlingsbänk i en lugn miljö.

En reiki behandling ger dig bland annat:
• avslappning 
• hjälp att frisläppa känslor
• minskad stress 
• ökad medvetenhet / självkännedom
• emotionellt lugnande
• balansering / förstärkning av energiflödet
• ökad kreativitet
• utrensning av gifter och slaggprodukter
• snabbare naturlig läkning 
• smärtlindring
• Förhöjt Immunförsvar

Reiki Healing är mycket effektivt vid depression, stress,oro, utbrändhet och sömnbesvär kan även till fördel användas vid allergier och kronisk värk som fibromyalgi och olika reumatiska sjukdomar. Kan även ge goda resultat när det gäller ryggont, migrän,och mensvärk.

Effekten av en Reiki behandling kan upplevas lite olika från gång till gång, Vissa människor upplever att de ser inre bilder och färger under behandlingens gång, de flesta brukar somna till och blir mycket avslappnade .Efteråt känner man sig utvilad och balanserad

Det som speciellt behandlas under en Reiki behandling är kroppens viktiga inre organ, lever, mjälte, njurar m.m., blodcirkulationen stimuleras. 
En Reiki behandling kan även ges på distans. 

Hur fungerar behandlingen
Reiki energin flödar till det område som behöver den bäst. Energin söker sig automatiskt till obalanser och sjuka vibrationer i kroppen.

Vad kan jag förvänta mig av behandlingen?
Eftersom Reiki energin renar kroppen från gifter kan fysiska avgiftningssymptom uppstå t ex. rinnande ögon, slem i halsen, ökad urinavgång. Utrensningen är kroppens naturliga medel för att uppnå hälsa. Man kan få nya idéer och visioner, och hitta lösningar på sina problem, och det är inte ovanligt att man får mod att ta vissa avgörande steg till förändring som att byta arbete, sluta röka, börja motionera, bli vegetarian eller börja meditera.
Reiki Healing är helt ofarligt och kan inte överdoseras.

Reiki är en friskvårdsmetod vilket innebär att du kan få reiki avdraget som friskvård genom din arbetsgivare.