Qi Gong
- Naturlig Balans & Harmoni

Qigong är en kinesisk konstform som kombinerar fysisk träning, meditation och alternativ läkning.
Qigong har utvecklats från kampsport, traditionell kinesisk medicin och antika filosofier. De som lär sig Qigong gör det för att få en balans och välmående i ens fysika samt sin mentala kropp. Med andra ord är Qigong är en träningsform där sinnet och kroppen kombineras för att få ett lugnt sinnestillstånd, fysisk balans och för att komma i kontakt med högre spirituella världar.

Naturlig Qigong
Qi-gong är en del av den klassiska kinesiska läkevetenskapen. Inom kinesisk medicin ser man människan som en helhet, både vad gäller kropp och själ. Qi är det energiflöde som cirkulerar runt i kroppen. I denna naturliga qigong koncentrera vi oss på att balansera qi energin och stressa ner.
Ger ökad energi i kroppen.
 
Man får landa i sig själv och känna att man blir jordad och centrerad. Vilket hjälper en att bli mer koncentrerad och i harmonisk balans i sin vardag.
 
Inger en ökad självkänsla och självförtroende.
 
Syresätter kroppen, vilket behövs för inre och yttre balans samt för kroppensläkning.
 
Bättre och rörligare kropp.

Enskilda pass: 200:- 

Power Qi Gong

Power Qi Gong, ett pass med flertusenåriga anor.
Genom att aktivera kroppen med rörelser som sätter fart på energin, utmanar musklerna, skelettet och balansen, fördjupar andningen, höjer metabolismen och värmen samtidigt som vi skärper alla våra sinnen, vår fokus och inre kraft.

Hjälper en att hitta inre fokus och balans, fysiska kroppens läkningsförmåga startar och ökad cirulation. Balanserar kroppens organsystem, nerver, hud och hormonbalansering osv.
 
Att vara stark handlar om att skapa flöde av ren energi och odla intelligens i kroppen och sinnet.  Qi Gong är ett väldigt bra sätt att göra det på. Var och en kör naturligtvis efter egna förutsättningar och aktuellt tillstånd.
 
Efter själva Qigongen gör man en meditation.
Meditation - Efter den fysiska och rörliga delen ägnar vi oss åt guidad meditation för
att i stillhet ge plats för eftertanke, begrundan och reflektion som är essentiellt för att skapa balans. Detta gör att vi kan mycket lättare komma i kontakt med de mer subtila och djupare nivåerna av vårt varande och känna oss ett med oss själva.
 
Power Qi Gong tar ca 45min per pass

Enskilda pass: 200:-   

Erbjuder även par & grupp. Kontakta mig innan så ordnar vi de. Reducerat pris för fler.

Qi Andnings Qi Gong
Naturlig stressdämpande och balansering för fysiska och mentala kroppen

  • Vill du frisläppa inre och yttre spänningar?
  • Vill du dämpa din inre och yttre stress?
  • Vill du uppleva en mer medvetenhet och närvaro till dig själv och din kropp?
  • Vill du frigöra dig ifrån dina tankar en stund?
Andningen är grundläggande för hela livet och för att vår kropp ska fungera optimalt. Sättet vi andas på påverkar allt vi gör. I vårt västerländska samhälle har idag många människor en alltför ytlig andning. Vår automatiska andning blivit tillknäppt, antingen av stress, ensidiga rörelser eller brist på avslappning. De skapar i sin tur obalanser i kroppen både fysiskt och mentalt.
 
Qi-gong är en del av den klassiska kinesiska läkevetenskapen. Inom kinesisk medicin ser man människan som en helhet, både vad gäller kropp och själ. Qi är det energiflöde som cirkulerar runt i kroppen och det är när flödet störs som sjukdomar och obalanser i fysiska och mentala kroppen uppstår. Det är denna energi man balanserar med hjälp av bland annat Qi-andning.
 
Mjuka, enkla och långsamma rörelser kombineras med en djup, energigivande andning. Tekniken löser upp spänningar och blockeringar i kroppen. Och den ger energi.
 
Meditation och närvaro ses som en naturlig grund till träningen.
Därför avslutas Qi gongen med en stillsam meditation

Q Andning Qi Gong tar ca 60min per pass

Enskilda pass: 250:-   

Erbjuder även par & grupp. Kontakta mig innan så ordnar vi de. Reducerat pris för fler.  

mer info kommer